2 de juny del 2011

Col·legi Prínceps d'Espanya 1978-1979

Colegio Príncipe de España, Colegio Nacional Príncipes de España o el Príncipes, són algunes formes incorrectes per referir-se a l'antic col·legi Prínceps d’Espanya. En un primer moment, es va optar pel qualificatiu de prínceps, amb visió de futur, perquè volia ser un homenatge pels futurs prínceps de l’estat espanyol amb la recent democràcia. Actualment, és diu IES Estany de la Ricarda. L’efímera història d’aquest recinte educatiu va lligada, principalment, a la crisi municipal del 1978. En aquest any, el curs va començar amb unes aules prefabricades. Dos d’aquests barracons han estat englobats a la present església de la Mercè. Encara més problema patirien els veïns del col·legi Josep Tarradellas ja que l’escola no estava acabada. L’organització i les queixes dels pares front l’ajuntament varen ser una constant fins al 1979.

Els barracons amb totes les seves carències, estaven complementats per l'absència de tanques, ja que no estaven col·locades; davant el temor dels pares i mares, i el gaudiment de la canalla. Tota una història que forma part de la memòria oral d'un grup de pratencs, que varen patir o gaudir d’una aventura d’aquest passat més immediat. Només en falta la consulta de tota aquesta documentació per valorar les veritats, carències, mentides o interessos del moment, i per contradir els rumors o no de l’ensenyança als anys 1978-1979. Tota una experiència!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El que està clar és que tot aquell subjecte que estudià al "Príncipes" quedà, d'una manera o altra, marcat de per vida...o no...

Tot Barcelona ha dit...

Interesante blog. Me apunto. Ponte en contacto conmigo via emilio. Te mandaré fotos del Prat de principios de siglo.. y Cosas de ornitología, y de mariposas ¡¡¡¡
miquelcartisano@hotmail.com
Salut

Gaia ha dit...

Hola. Yo estudié un par de años en ese Colegio, a mediados de los ochenta, y todos los recuerdos que tengo de allí son malos. La maestra era una criminal de la infancia.

Carlos A. Oca ha dit...

Del 1974 al 1978 al Prínceps d'Espanya, el 78-79 al Barracons pels de 5è d'EGB i 79-80 al Josep Tarradelles. Tinc bons records dels companys/es però he oblidat a casi tots els professors, recordo alguns que repartien "hostias como panes". Altres no, afortunadament.

Anònim ha dit...

Cuando empezó a funcionar?